طراح و سازنده تله کابین

تله کابین نوعی آسانسور هوایی است که عمدتا در مناطق کوهستانی برای جابجایی مردم و کالا و همچنین به هدف تفریح در کوهستان، استفاده می شود. این سازه تشکیل شده از یک حلقه طولانی کابل فولادی در میان دو ایستگاه می باشد. کابین توسط یک موتور برقی در یکی از ایستگاه ها حرکت می کند و تا ایستگاه بعدی به حرکت خود ادامه می دهد. تله کابین برای پیست های اسکی هم ساخته می شود و کاربری آن فقط برای توریستی و حمل و نقل نیست.

با توجه به استفاده تفریحی از تله کابین و طرفداران زیادی که دارد، سرمایه گذاری برای ساخت آن می تواند پر سود باشد. این پروژه، امکان کارکرد 20 ساعت در طول روز را دارد، اجرای سریع آن امکان پذیر است و می توان اندازه مسیر آن را انتخاب کرد. همچنین به فضای شهری نیاز کمی دارد و ظرفیت جابجایی آن بالاست. 

تله کابین

تله کابین چیست؟

تله‌ کابین، وسیله حمل و نقل بسیار مبتکرانه و کاربردی برای افراد محلی و همچنین گردشگران جهت استفاده در مناطق کوهستانی و در تمامی شرایط آب‌ و هوایی است. این نوع سازه برای اولین‌ بار توسط یک مهندس اسکاتلندی به‌ نام اندرو هالیدی که تولید کننده طناب سیمی بود اختراع شده و در حال‌ حاضر نیز در سرتاسر جهان از آن به‌ عنوان یک وسیله حمل‌ و نقل و تفریحی استفاده می‌ شود. همان‌ طور که از نام آن پیداست، این سازه دارای کابین هایی بسته با امنیت بالا است و قابل‌ استفاده برای تمامی سنین از کودکی تا بزرگسال می‌ باشد. تله کابین‌ ها توسط طناب‌ های فولادی بسیار ضخیم و مقاوم و همچنین سیستمی از قرقره ها در ارتفاع و طول مشخصی جا به‌ جا می‌ شوند و با عبور در ارتفاعات، منظره بسیار خارق‌العاده‌ ای را به کاربران از طبیعت نشان می‌ دهند.

مشخصات سازه تله‌ کابین

سازه‌ های تله‌ کابین، تجهیزات حمل‌ و نقلی بسیار قابل‌ اعتماد و ایمنی هستند که از پیش‌ از ۱ قرن پیش تاکنون در مناطق کوهستانی و به‌ ویژه در شهر های مدرن به‌ عنوان روش حمل‌ و نقل شهری مورد استفاده قرار می‌ گیرند. در این نوع از تجهیزات حمل‌ و نقل، از فناوری کابل‌ های فولادی پیشران الکتریکی جهت جا به جایی کابین‌ های معلق بین پایانه‌ ها استفاده می‌ شود و این سازه‌ ها نیز دارای دو کابل برای رفت و همچنین برگشت کابین‌ ها می‌ باشند. در طراحی و ساخت کابین‌ ها نیز از فلزات بسیار مرغوب و مستحکم استفاده می‌ شود که از ایمنی بسیار بالایی برای جا به جایی افراد برخوردار هستند. کابل‌ های به‌ کار رفته در تله کابین ها نیز همگی از جنس فولاد با کیفیت و مقاوم هستند و متناسب با انواع شیب قابل طراحی و اجرا می‌ باشند.

مزیت طراحی، ساخت و اجرای تله کابین

یکی از مهم‌ ترین مزیت‌ های منحصر به‌ فرد در سازه های تله کابین، سرعت عمل بالا در زمان طراحی و اجرای آن‌ ها نسبت‌ به سایر پروژه‌ های حمل‌ و نقل و جاده‌ ای است. تله کابین ها دارای توانایی عبور و بالا رفتن از انواع مناطق کوهستانی، تپه‌ های شیب‌ دار و همچنین راه‌ های صعب‌العبور توسط کابل های هوایی هستند و از این‌ رو هزینه سرمایه‌ گذاری برای طراحی و اجرای آن‌ ها نسبت‌ به احداث پل و یا تونل‌ ها بسیار مناسب‌ تر است. علاوه‌ بر ویژگی حمل‌ و نقل، از تله کابین‌ ها به عنوان تجهیزات و سازه‌ های تفریحی به‌ ویژه در مناطق جنگلی نیز استفاده می‌ شود و از این‌ رو برای جذب گردشگر و توریست نیز برای سرمایه‌ گذاران می‌ توانند بسیار سودآور باشند.

اگر علاقه‌ مند به سرمایه‌ گذاری برای راه‌ اندازی سیستم تله کابین در ایران هستید، می‌ توانید برای دریافت راهنمایی های لازم با شرکت پدیده زاگرس تماس حاصل کرده و اطلاعات کافی را از مهندسین و کارشناسان ما دریافت نمایید.

ساخت تله کابین

ایمنی، اجرا و کاربرد تله کابین

تله کابین ها تحت عنوان آسانسور های هوایی نیز شناخته می‌ شوند و برخلاف سایر تجهیزات حمل‌ و نقل، کابین‌ ها فاقد موتور، ترمز و غیره می‌ باشند و تنها تحت عنوان اتاقکی برای جا به جایی افراد در این سازه ایفای نقش می‌ کنند. این نوع از تجهیزات حمل‌ و نقل دارای دو ایستگاه تحت عنوان ایستگاه مبدأ و ایستگاه مقصد هستند و دو کابل تله کابین ها نیز در این ۲ ایستگاه در حال رفت‌ و آمد بوده و افراد توسط کابین ها در این کابل ها جا به جا می‌ شوند. کنترل حرکت و ایست این کابین‌ ها نیز در ایستگاه‌ های مبدأ و مقصد انجام می‌ شود و به‌ طور کلی به‌ دلیل استفاده از بهترین متریال و نوع طراحی و ساخت به‌ صورت کاملاً مهندسی شده، از ایمنی بالا برای حمل‌ و نقل افراد برخوردار هستند.

عوامل موثر بر هزینه طراحی و ساخت تله کابین

عوامل بسیار متعددی بر هزینه طراحی، ساخت و اجرای تله کابین تأثیر گذار هستند که از جمله مهم‌ ترین آن‌ ها می‌ توان به چند مورد زیر اشاره نمود:

مصالح و مواد اولیه

یکی از مهم‌ ترین عوامل تأثیر گذار بر هزینه ساخت تله‌ کابین، کیفیت و مرغوبیت مصالح و متریال مصرفی است. هرچه مواد اولیه استفاده‌ شده از کیفیت بالاتری برخوردار باشند، بنابراین هزینه اجرا نیز افزایش خواهد یافت.

طول مسیر

همان‌ طور که پیش‌ تر به آن اشاره شد، تله کابین‌ ها دارای ۲ ایستگاه مبدا و مقصد هستند و به‌ طور معمول نیز در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور طراحی و اجرا می‌ شوند. هر چه طول مسیر طولانی‌ تر باشد، استفاده از کابل و تجهیزات نیز افزایش یافته و بنابراین هزینه طراحی نیز بالاتر خواهد بود.

موقعیت جغرافیایی

یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار، موقعیت جغرافیایی طراحی، ساخت و اجرای تله‌ کابین است. تله کابین‌ هایی که در مناطق کوهستانی و مناطق جنگلی ساخته می‌ شوند، دارای سختی بیشتری برای جا به‌ جایی متریال، مصالح و همچنین تجهیزات به‌ دلیل صعب‌العبور بودن منطقه نسبت‌ به مناطق شهری هستند.

ساخت ایستگاه‌ ها

تله کابین‌ ها دارای ۲ ایستگاه مبدا و مقصد برای جا به جایی افراد هستند و چگونگی طراحی و ساخت این ایستگاه ها نیز بر هزینه طراحی کل پروژه تاثیرگذار است. ساخت انواع کافی‌ شاپ، نمازخانه، محل نشستن مسافران، بخش بلیت‌ فروشی، غرفه، فروشگاه، سرویس بهداشتی، دسترسی‌ های ایستگاه به طبیعت توسط آسانسور یا پله و غیره از جمله این هزینه‌ ها هستند.

نوع طراحی کابین

کابین‌ ها دارای طرح‌ های بسیار متفاوتی برای جا به جایی افراد هستند و بنا بر ظرفیت، استاندارد های ایمنی و غیره دارای هزینه‌ های متفاوتی با یکدیگر می‌ باشند.

اهمیت طراحی، ساخت و اجرای تله‌ کابین

تله کابین‌ ها علاوه‌ بر عملکرد به‌ عنوان یک وسیله‌ حمل و نقل به‌ ویژه در مناطق صعب‌العبور، یک وسیله تفریحی نیز محسوب می‌ شوند و می‌ توانند گزینه بسیار مناسبی برای جذب گردشگر و توریست باشند. بنابراین این نوع از پروژه‌ های حمل‌ و نقل و تفریحی، علاوه‌ بر سودآوری برای سرمایه‌ گذاران، می‌ توانند برای کاربران نیز بسیار جذاب و منحصر به‌ فرد باشند.

تفاوت تله‌ کابین و تله‌ سیژ

تله کابین‌ ها در واقع تجهیزات حمل‌ و نقلی هستند که دارای کابین های بسته و کاملاً ایمنی برای جا به جایی افراد می‌ باشند. تله سیژ ها نیز بسیار شبیه به تله کابین‌ ها در طراحی و اجرا می‌ باشند اما برخلاف وجود کابین، دارای صندلی‌ های بسیار ایمنی برای جا به جایی هستند که افراد با نشستن بر روی این صندلی‌ ها در ایستگاه مبداء، توسط کابل‌ ها به ایستگاه مقصد منتقل می‌ شوند. از تله سیژ ها به‌ طور معمول در پیست های اسکی استفاده‌ می شود اما تله کابین‌ ها قابل طراحی و اجرا در انواع مناطق کوهستانی و صعب العبور می‌ باشند.

شرکت پدیده زاگرس، طراح و مجری تله‌ کابین

شرکت پدیده زاگرس، طراح، سازنده و مجری انواع پروژه‌ های تفریحی و حمل‌ و نقل است و فعالیت خود را نیز به‌ طور رسمی از سال ۱۳۹۲ آغاز نموده و در حال‌ حاضر به‌ عنوان یکی از بهترین شرکت‌ های سازنده در ایران شناخته می‌ شود. طراحی و اجرای زیپ لاین، تله سیژ، ادونچر پارک، پل معلق، سرسره‌ پرواز و همچنین تله‌ کابین، از جمله خدمات این شرکت هستند که با بهره‌مندی از تیم طراحی و مهندسین بسیار متخصص و با تجربه خود، طراحی و اجرای انواع پروژه‌ ها را به‌ طور ۰ تا ۱۰۰ انجام می‌ دهد.

در پایان

شما می‌ توانید جهت اطلاع از هزینه مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی تله‌ کابین، مجوز های لازم و غیره با شرکت پدیده زاگرس تماس حاصل کرده و اطلاعات لازم را از کارشناسان ما دریافت نمایید.